ALKMAAR - De organisatoren die verantwoordelijk zijn voor de feesten op Koningsnacht en Koningsdag in de binnenstad van Alkmaar, luiden op vrijdag 26 april precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Elly Konijn-Vermaas de volgende gasten op het Stadhuis: Jeroen van Duin (Gulden Vlies, Koorstraat), Remco de Boer (Stichting Muziek op de Brug, Platte Stenenbrug), Robert-Jan Wille (3 Gram, Paardenmarkt), Ed Schouten (Stichting evenementen Waagplein, Waagplein) en Jefrem Groot (Cateringbedrijf Groot, Hofplein) .

Binnenstad Alkmaar één groot feest
Ook dit jaar bruist de binnenstad met Koningsnacht en Koningsdag. Met de vele evenementen verdeeld over verschillende plekken, verandert het centrum in één groot feest!

De diverse podia met live bands en DJ’s zijn te vinden op de Platte Stenen Brug, Paardenmarkt, Waagplein, Koorstraat en Hofplein. De feesten zijn voor jong en oud, de toegang is gratis en er is voor ieder wat wils. De volledige line up is te vinden op www.alkmaarprachtstad.nl.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.