ALKMAAR - De Alkmaarse Gideon Teubl, directeur van Smaakvol Noord Holland, opent op vrijdag 5 april de kaasmarkt. Om 10.00 uur precies luidt hij de kaasbel, hét teken dat de eerste kaasmarkt van 2019 en hiermee ook het kaasmarktseizoen kan beginnen. De heer Teubl opent de kaasmarkt op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastheer is wethouder Pieter Dijkman.

Gideon Teubl is initiatiefnemer van het platform Smaakvol Noord-Holland. Hij richt zich met zijn team op het onder de aandacht brengen van leuke aparte en unieke horeca. Met zijn overtuiging ‘Eten brengt mensen samen’ wil hij door middel van Smaakvol NH de horeca, food ondernemers en de consumenten verbinden om zo samen te kunnen genieten van de mooie ambachten en producten uit Noord-Holland.

Gideon Teubl bezoekt de kaasmarkt samen met Marina Numan, schrijfster van het kookboek Het Wereld Dieet. Een boek met heerlijke, gezonde recepten die in een handomdraai te maken zijn.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.