STOMPETOREN - Vele inwoners van Stompetoren waren vanmiddag getuige van een historisch feit toen wethouder Paul Verbruggen de eerste paal de grond in sloeg van het nieuwe dorpshart van Stompetoren. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van vele Stompetorenaren in vervulling.

Op de plek van het voormalige SSV-veld, tussen café-restaurant Het Schermer Wapen en basisschool De Wiekslag, gaf Richard Nat van Bouwbedrijf J. Nat en zn. het startsein waarna de wethouder vakkundig de eerste paal sloeg. Hiermee komt er een eind aan vele jaren van plannen die nooit echt van de grond kwamen. Na de fusie van de voormalige Gemeente Schermer met Alkmaar kwam de kwestie in een stroomversnelling en worden er nu dus spijkers met kopen geslagen.

Ook de Dorpsraad Stompetoren laat via de eigen Facebook-pagina weten blij te zijn met deze mijlpaal:
Vandaag was het eindelijk zover en werd de eerste paal geslagen. Met recht de eerste paal want de palen werden vandaag rond de klok van 12:00 uur afgeleverd.

Het was zichtbaar dat onze nieuwsbrief gelezen is want er was een leuke groep belangstellenden aanwezig om dit historische moment bij te wonen.

Vanaf nu kijken we niet meer terug maar richten we ons op de toekomst. Over een maand of 8 à 9 zou het nieuwe Schermer Wapen gerealiseerd moeten zijn. We houden de voortgang natuurlijk nauwlettend in de gaten.

Wethouder Paul Verbruggen heeft een mooie taak volbracht door de paal met beleid de grond in te werken.