SCHERMER - Op vrijdag 20 september om 10.00 uur luidt Daniël Stosic, ambassadeur Stichting Stop Pesten Nu, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Elly Konijn-Vermaas is gastvrouw en ontvangt Daniël Stosic voorafgaand op het Stadhuis.


Stop Pesten nu!
De Week Tegen Pesten 2019 is dit jaar van 23 tot en met 27 september met het thema: Wees een held, met elkaar. In dat kader opent ambassadeur Daniël Stosic (13 jaar) de kaasmarkt. Daniël werd vroeger veel gepest en wil andere kinderen inspireren en is om die reden ambassadeur samen met veel andere BN’ers.

Dansen in het bloed
In 2015 werd Daniël Nederlands kampioen ranking en hip hop t/m 12 jaar. Daarmee was Daniël gekwalificeerd voor het EK en WK en mocht Nederland vertegenwoordigen in onder andere Polen, Italië, Oostenrijk, Tsjechië. Na vele jaren hard werken onder goede professionele begeleiding van Henry O'tawiah werd Daniël een succesvol danser en entertainer. Hij werd drie keer achter elkaar Nederlands kampioen in verschillende dansstijlen en won veel battles.

Holland Got Talent
Naast dat Daniël meervoudig kampioen is en in verschillende commercials en theatershows heeft gespeeld, is hij vooral bekend van televisieprogramma Holland Got Talent. Op dit moment is hij nog altijd veel bezig met dansen, theaters en televisie programma’s. “LEEF JE DROOM GEEF NOOIT OP” is zijn motto : “ik help nog steeds mensen en ik blijf het doen. Pesten moet stoppen en daarom zeg ik: Stop Pesten Nu!”

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.