ALKMAAR - Gemeente Alkmaar wil tijdelijk grotere terrassen voor de horeca mogelijk maken waar het kan. Alkmaarse horecaondernemers kunnen zich bij de gemeente of bij KHN afdeling Alkmaar melden als zij in verband met de coronamaatregelen tijdelijk een meer ruimte voor hun terras willen.


Op 6 mei maakte het Kabinet bekend dat restaurants en cafés vanaf 1 juni onder strikte voorwaarden weer open mogen, mits de situatie rond het coronavirus dit toelaat. Omdat de horecagelegenheden vanwege de verplichte 1,5 meter afstand tussen mensen veel minder klanten kunnen ontvangen, wil de gemeente Alkmaar waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen.

Maatwerk
De coronacrisis raakt onze horecaondernemers hard. We zien dat de ondernemers het zwaar hebben en willen heel graag meewerken aan oplossingen die de schade kunnen beperken. Voorwaarde is wel dat het ook veilig kan. Niet iedere plek is geschikt voor grotere terrassen. Gemeente Alkmaar staat open voor de ideeën van de horeca voor extra terras en kijkt naar wat de mogelijkheden zijn. De gemeente wil graag het totaalplaatje hebben zodat we op een verantwoorde wijze de terrassen kunnen openen door het toepassen van maatwerk.

Aanvraag
De Alkmaarse horecaondernemers, die nog geen aanvraag hebben ingediend, kunnen via vergunningen@alkmaar.nl, een aanvraag indienen voor een tijdelijke uitbreiding van het terras. Bij deze aanvraag moet een duidelijke plattegrond worden toegevoegd.

Wanneer ondernemers uiterlijk 24 mei 2020 een aanvraag doen, krijgen zij nog voor 1 juni een terugkoppeling, Aanvragen die na 24 mei 2020 worden ontvangen, volgt de terugkoppeling zo snel mogelijk maar vermoedelijk pas na 1 juni.