ALKMAAR - Gemeente Alkmaar herdenkt op 4 mei allen die zijn gevallen voor onze vrijheid. Maar wel op gepaste wijze. Alkmaar Centraal legt dit vast en zendt de herdenkingsrede en de kransleggingen op 4 mei uit. Zo is iedereen in de gelegenheid de herdenkingen vanuit huis bij te wonen.

Programma zonder publiek

Burgemeester Piet Bruinooge spreekt één herdenkingsrede uit gericht aan alle Alkmaarders. In Alkmaar, De Rijp/Noordeinde en Stompetoren leggen de burgemeester en zijn echtgenote Elly Bruinooge kransen bij de monumenten. Gevolgd door een korte aangepaste ceremonie in aanwezigheid van een lid van de 4 mei comités. Er zijn geen stille tochten. Ook niet vanuit Oudorp naar Sint Pancras.

Samen herdenken
De krans- en bloemleggingen (De Rijp/Noordeinde, Stompetoren en Alkmaar) worden opgenomen door Alkmaar Centraal.

Uitzending 4 mei
De uitzending is op 4 mei van 17:45 – 19.00 uur te zien op het televisiekanaal en het Youtubekanaal van HALStad Centraal en de Facebookpagina van Alkmaar Centraal. Daarna blijft de uitzending beschikbaar via het Youtubekanaal van HALStad Centraal en de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.

Youtube: https://www.youtube.com/user/AlkmaarCentraal
Facebook: https://www.facebook.com/alkmaarcentraal

Vlaggen op 4 en 5 mei
De Nederlandse vlag, zonder wimpel, hangt dit jaar op 4 mei de hele dag halfstok. Op 5 mei hangt de Nederlandse vlag, zonder wimpel, in top.